lørdag 2. februar 2013

ESAF - alternative arbeidsplasser

På torsdag (den 31.) hadde vi vært på tur i en uke, men det føles som mye lenger siden vi har opplevd så mye og enda er det mye igjen å oppleve. Jeg tror det er en bra ting at vi har vinterferie når vi kommer hjem fordi vi har mange inntrykk og opplevelser som må synke inn. Men nok om det, nå skal jeg fortelle om våre opplevelser fra torsdagen.

Vi startet dagen med å dra til en barneskole, Koroya Child Development, hvor vi fikk se alle klassene og rektoren fortalte om skolen. Den var stort sett for unger fra fattige familier på landsbygda. Der fikk de utdannelse også når de var ferdig på skolen fikk de pengestøtte til videre utdannelse så de også kunne ha en fremtid. Så samlet hele skolen seg på fotballbanen, også var det sang og dans. Vi sang noen sanger i retur og lærte de å si "hadetbra" også gikk turen videre til neste stopp.


Neste post på programmet var ESAF som jobber med å skape alternative arbeidsplasser for de som jobber i steinbruddet. Noen jobber nå med å lage ting av stein og av bambus. Vi dro først til et plass hvor de dyrker bambus og hvor de driver med steinhåndtverk. Vår guide fortalte først om bambusdyrking, og så ble vi tatt med bort de steinhåndtverkerne. De viste oss prosessen bak en plakett som de lager for lang tjeneste i arbeid. 

Sånn plakett som de lager og en av arbeiderne i bakgrunnen

Så kjørte vi til det stedet hvor de jobbet med bambusen. Utviklet ideer til ting de kunne lage av bambus, farging, pynting og ikke minst laging av produkter. Vi fikk en rundtur til de ulike avdelingene og fikk hilse på noen av de ansatte. Vi synes det var veldig spennende å få se hele prosessen fra bambusen ble plantet, til det ble et ferdig produkt. Til slutt kjørte vi til kontoret til ESAF hvor vi fikk en presentasjon av hva annet ESAF driver med. De har nemlig et prosjekt som heter "Let them smile" som går ut på å tilby utdanning til barn i fra fattige familier og stammer. Til slutt fikk vi se på varelageret deres og kjøpe det vi hadde lyst på. 


Så var det tilbake til Bandojuri for lunsj før vi fortsatte videre i programmet vårt. 

- Ingrid


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar